Rit 1

Uitgevoerd door CH Dekker, Ilpendam

Route: Van Zwaagdijk naar Ankara en Kayseri

Aantal gereden kilometers: 7630

Ik werd door mijn beide werkgevers (Martin en Said) gevraagd om samen met een collega een hulpgoederen transport uit te voeren naar Turkije. Na overleg met het thuisfront ben ik er net zo onvoorbereid als mijn werkgevers (toen nog) ingestapt.

Het is uiteindelijk een onvergetelijk avontuur en een geweldige ervaring geworden, wat voorlopig niet uit mijn geheugen en van mijn netvlies gewist zal worden. Vooral de dankbaarheid die we in Turkije meegemaakt hebben zal ik niet snel vergeten. Kleine smet op de reis waren de grens procedures bij de grenzen op de terugweg, waar veel tijd mee verloren ging.

Ik zal best nog wel een keer willen gaan, maar mijn voorkeur gaat dan uit om via Italië en Griekenland te gaan.